Editor works but build is broken

jpapon

New member
Hi, I'm encountering a strange problem with Behavior Designer in my builds, but not when I run in the editor.

Basically none of my behaviors work in my build, even though they work find when I run in the editor.
Checking the logs, I'm getting a ton of the errors below, so I'm thinking it has something to do with my external behavior trees.
Do I need to do something special to make sure my external trees (and global variables) get copied into the build properly?
Is there documentation on this somewhere? I checked on the External Behavior Trees page and found nothing special about building.

Thanks!
The referenced script on this Behaviour (Game Object '<null>') is missing!

The referenced script on this Behaviour (Game Object '<null>') is missing!

The referenced script on this Behaviour (Game Object '<null>') is missing!

The referenced script (BehaviorDesigner.Runtime.ExternalBehaviorTree) on this Behaviour is missing!

The referenced script on this Behaviour (Game Object '<null>') is missing!

A scripted object (probably BehaviorDesigner.Runtime.ExternalBehaviorTree?) has a different serialization layout when loading. (Read 52 bytes but expected 7240 bytes)
Did you #ifdef UNITY_EDITOR a section of your serialized properties in any of your scripts?

The referenced script (BehaviorDesigner.Runtime.ExternalBehaviorTree) on this Behaviour is missing!

The referenced script on this Behaviour (Game Object '<null>') is missing!

A scripted object (probably BehaviorDesigner.Runtime.ExternalBehaviorTree?) has a different serialization layout when loading. (Read 52 bytes but expected 11256 bytes)
Did you #ifdef UNITY_EDITOR a section of your serialized properties in any of your scripts?

The referenced script (BehaviorDesigner.Runtime.ExternalBehaviorTree) on this Behaviour is missing!
 

Justin

Administrator
Staff member
What platform are you building for? Are you able to tell me how to reproduce the error within a fresh project?
 

jpapon

New member
I'm building for linux x64.

Unfortunately, I wasn't able to reproduce it with a minimal example. If I add a cube and navmesh, and seek in an external behavior, it works fine in build. So now I guess I need to start deleting things from my scene until it works...
 

jpapon

New member
I do get this error, do you know what could be causing it?

Plugin 'Assets/Behavior Designer/Runtime/BehaviorDesigner.Runtime.dll' has the same filename as Assembly Definition File 'Assets/Behavior Designer/Runtime/BehaviorDesigner.Runtime.asmdef'. Rename the assemblies to avoid hard to diagnose issues and crashes.

Is my best bet to eliminate this to remove behavior designer from my project and reimport it? Will I lose all of my trees if I do that?

Thanks!
 

Justin

Administrator
Staff member
Did you import the runtime source? Make sure you completely remove the Behavior Designer directory first. All of the trees are saved in the scene/asset file so you won't lose anything if you remove that directory. Just make sure you don't have any of your own assets stored in that directory.
 
Top